Акушерство

Женска консултация

Женската консултация представлява комплекс от съвременни пренатални грижи, които се предлагат с цел да се осигури спокойно и безпроблемно протичане на бременността.

 

Проследяването започва с диагностицирането на бременността в маточната кухина и продължава с планирането на последващите посещения и прегледи (фетална морфология, фетална ехокардиография и др.). Поетапно се извършват различни лабораторни и инструментални изследвания (биохимичен скрининг, неинвазивно пренатално тестване, записи на детските сърдечни тонове и др.). Постепенно се стига до подготовката за родоразрешение и самото раждане. Проследяването в женската консултация завършва след първите 40 дни на послеродовия период.

 

Женска консултация

В МЦ МАРКОВС се използва индивидуализиран подход за проследяване на всяка бременност. Основната ни цел е своевременно да бъдат идентифицирани жените с по-висок риск от развитие на най-честите усложнения в хода на бременността. В зависимост от резултатите от извършените изследвания се определя броя и честотата на последващите посещения в женската консултация.

 

За повече информация относно възможностите и различните пакети за проследяване в женската консултация може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.