Клинична гинекология

Клинична гинекология

3D ехография на тазово дъно

3D ехография на тазовото дъно представлява високоспециализирано триизмерно (3D) ултразвуково изследване на тазовите мускули, фасции и свързаните с тях органи и структури.

 

Обикновено се използва трансперинеален достъп чрез 3D абдоминална сонда, т.е. не се прониква във влагалището.

 

Прегледът се извършва на кушетка и не налага предварителна подготовка от Ваша страна.

 

Необходимите условия за извършване на изследването са наличието на качествена триизмерна (3D) ехографска апаратура с висока разделителна способност и висококвалифициран АГ специалист.

 

3D ехография на тазово дъно

3D ехография на тазовото дъно е особено полезна при клиничната оценка на жени с изразени уринарни симптоми (стрес инконтиненция), съмнение за увреждане на мускулите на перинеума или аналния сфинктер след травматично вагинално раждане и др.

 

МЦ МАРКОВС разполага с уникална за България ехографска апаратура с възможности за 3D трансперинеална ехография, която позволява триизмерна оценка на органите и структурите на тазовото дъно на жената. Придобитите в хода на прегледа 3D обеми могат да бъдат изследвани и сецирани в равнини, които са недостъпни за изследване чрез конвенционална 2D ехография. Всички прегледи се извършват в комфортна обстановка от висококвалифицирани АГ специалисти.

 

За повече информация относно възможностите да извършите 3D ехография на тазовото дъно може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.