Естетична дерматология

Естетична дерматология

Хиалуронови филъри

Хиалуроновите филъри представляват на практика инжектиране на хиалуронова киселина, която играе ролята на временен дермален филър. Това е естествен продукт, който се намира с най-високи концентрации в ставите, очите и кожата на човешкото тяло.

 

Хиалуроновата киселина има свойството да привлича водата в кожата и да я хидратира. С напредването на възрастта количеството й в тъканите физиологично намалява, при което мазнините, мускулите, костите и кожата на лицето започват да изтъняват. Тази загуба на обем често пъти е свързана с хлътване или увисване на определени области от лицето, подчертаване на фините линии и бръчки, изтъняване на устните и др.

 

Хиалуронови филъри

Инжектирането на хиалуронова киселина се използва за корекция на бръчки, назолабиални гънки, марионетни линии, лицев контур, устни, фини линии около устата (баркод), под очите (tear trough), загуба на обем на гърба, на ръцете и др.

 

Ефектът от приложението на хиалуронова киселина се изявява на практика веднага. Относително често наблюдавани нежелани реакции след процедурата са зачервяване, подуване в областта на третиране, хематоми (синини), чувствителност и лека болезненост. 

 

Резултатите и продължителността на ефекта са индивидуални и варират според мястото на инжектиране, индивидуалните свойства на хиалуроновия филър, възрастта и индивидуалните характеристики на кожата на пациента.

 

Преди процедурата Вашият дерматолог ще се информира обстойно за медицинската Ви история. При наличие на данни за активна бактериална или вирусна инфекция (херпес и др.), прием на антибиотик, бременност или кърмене, процедурата ще бъде отложена. Пациентите, които приемат медикаменти за разреждане на кръвта (като аспирин, ибупрофен, някои билкови лекарства и др.), следва да уведомят своя дерматолог, но не и да преустановяват приема на назначеното лечение.

 

За повече информация и консултация от специалист по естетична дерматология с цел обсъждане на възможностите за инжектиране на хиалуронов филър  може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.