Естетична дерматология

Естетична дерматология

Дермални филъри

Нехирургичните антиейджинг процедури за лице придобиват все по-голяма популярност.

 

Инжектирането на дермални филъри е втората най-честа нехирургична козметична процедура в световен мащаб.

 

Съвременните тенденции са за намалена инвазивност и увеличена превенция, с оглед максимално забавяне на процесите на естественото стареене на кожата, както и на щетите от ултравиолетовата светлина и факторите на околната среда.

 

Крайната цел на всички тези процедури е да се премахне или отложи необходимостта от коригираща оперативна интервенция в бъдещето.

 

Дермални филъри

Дермалните филъри се използват в третирането на дефицит на обем, контурирането и скулптурирането на лицето, както и за увеличаване на специфични анатомични области (например устни).

 

Броят и вида на възможните за употреба инжекционни дермални филъри се увеличава непрекъснато. Дерматолозите и пластичните хирурзи периодично надграждат възможностите за естетични корекции, с цел да осигурят максимална безопасност и ефективност на извършваните процедури.

 

Дермалните филъри се различават по състав, произход, продължителност на ефекта, скорост на разграждане (временни, полупостоянни, постоянни) и дълбочина на инжектиране (дермална, подкожна, супрапериостална).

 

Дерматолозите, използващи дермални филъри в своята клинична практика, трябва да имат задълбочени познания за третираните анатомични области. Това е от съществено значение за безопасността, правилното приложение и оптималните естетични резултати.

 

Преди всяка естетична корекция е необходимо се обсъдят внимателно всички подробности за самата процедура, желаните ефекти, трайността и потенциалните рискове от дермалния филър, който ще се инжектира.

 

Изборът на препарат, техниката на инжектиране и приложеният обем се определят в зависимост от анатомичната област, вида на дефекта, желания ефект и опита на специалиста по естетична дерматология.

 

За повече информация и консултация от специалист по естетична дерматология с цел обсъждане на възможностите за инжектиране на дермален филър може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.