Естетична дерматология

Естетична дерматология

RF микронидлинг SYLFIRM X

RF микронидлингът представлява комбинирана система за доставяне на радиочестотна (RF) енергия чрез прецизно и дълбоко създаване на контролирани микро-наранявания със специални микроигли (микронидлинг) в кожата.

 

По този начин се стимулира производството на нов колаген и еластин. RF микронидлингът се използва предимно за стягане, повдигане и подмладяване на кожата, лечение на белези, разширени пори и други.

 

SYLFIRM X е нехирургична, минимално инвазивна RF микронидлинг система, която е одобрена от FDA и CE. Този иновативен апарат е първата и единствена в света двувълнова система (комбинация от непрекъснати и импулсни вълни), която в допълнение съчетава радиочестота и микронидлинг.

 

Всички процедури се предшестват от дерматологична естетична консултация и клиничен преглед, на който се изготвя индивидуален терапевтичен план за всеки пациент.

 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


 

Kаква е разликата между SYLFIRM X и останалите RF микронидлинг процедури?

Непрекъснатите (Continuous wave - CW) и пулсовите вълни (Pulsed wave - PW) са видове вълни, които излъчват радиочестота. Според формата на вълната кожната реакция изглежда по различен начин и може да се използва за ефективно лечение на специфични дерматологични проблеми.

 

Непрекъснатата вълна (CW), използвана в традиционните RF микронидлинг системи, излъчва RF енергия за предварително зададен период от време. Това предизвиква ремоделиране на колагена с интензивна топлина от 55-60°C и е подходящо за подмладяване на кожата, стягане, повдигане и лечение на белези.

 

Пулсовият вид вълна (PW) е разработена за първи път в света от ViOL (Южна Корея). В случай че тя бъде доставена към кожата под формата на множество импулси, топлината достига до 42- 45°C. Това предизвиква отговор и регенерация на тъканите. Подходящо е за третиране на пигментни и съдови лезии като мелазма, дифузно зачервяване, розацея и др. В допълнение, дълбочината на проникване на микроиглите може да се регулира от 0,3-4,0 мм. Системата може да се използва за третиране на лезии както по тялото, така и по лицето.

 

SYLFIRM X използва роботизиран мотор в хода на процедурата. Това позволява на микроиглите да проникнат равномерно и плавно в кожата с минимална болка.

 

В какви случаи се използва SYLFIRM X?

Апаратът се използва за подмладяване на кожата, стягане и повдигане, както и за лечение на белези, различни хиперпигментации и съдови лезии, като мелазма, дифузно зачервяване и розацея, които са трудни за третиране с конвенционалните RF микронидлинг системи.

 

RF микронидлингът по-добър ли е от конвенционалния микронидлинг?

Традиционният микронидлинг предизвиква механично увреждане на кожата, като през възстановителния период се стимулира и производство на колаген.

 

За разлика от него, RF микронидлингът е усъвършенствана процедура, която съчетава RF и микронидлинг. Чрез контролиран начин, той създава по-дълбоки и по-прецизни микро-наранявания в целевите слоеве на кожата, като допълнително термичното действие на RF енергията стимулира по-ефективното производството на колаген.

 

Може ли процедурата с SYLFIRM X да се комбинира с ботокс или филъри?

Да, SYLFIRM X може да се използва заедно с ботокс или филъри за синергичен и допълващ ефект на анти-ейджинг процедурите. Препоръчително е да се започне първо с апаратната процедура SYLFIRM X, след което да се продължи с инжектиране на ботокс или филър няколко седмици по-късно. В случай че вече има осъществена инжекционна терапия, се препоръчва апаратната процедура със SYLFIRM X да бъде извършена не по-рано от 4 седмици, тъй като топлината би могла да намали ефективността на ботокса и хиалуроновия филър.

 

При какви пациенти е подходяща апаратната процедура SYLFIRM X?

  • При пациенти с увиснала и отпусната кожата;
  • При наличние на фини линии, бръчки и разширени пори;
  • При белези от акне, други видове белези или стрии;
  • При хиперпигментации, мелазма или фотоувредена кожа;
  • При дифузно зачервяване и розацея;
  • При активно акне вулгарис.

Може ли чрез SYLFIRM X да се третира не само лицето, но и тялото?

Дълбочината на микроиглите може да се регулира в широк диапазон от 0,3 mm до 4,0 mm. Третирането може да се извърши както върху лицето, така и върху тялото, като се регулира в зависимост от дълбочината на таргетния слой на кожата и дебелината на кожата на третираната зона.

Биха могли да се третират

  • Шия и деколте
  • Двойна брадичка
  • Корем и седалище
  • Ръце и бедра

Колко процедури са необходими за постигане на максимален резултат?

Препоръчително е да се направят между 2 и 3 процедури в интервал от 4-6 седмици. Въпреки това, броят на сесиите и интервалът между отделните процедури могат да варират в зависимост от състоянието на кожата и индивидуалните нужди на всеки пациент.

 

Кога да очакваме ефект от процедурата със SYLFIRM X?

Началните промени след терапията със SYLFIRM X стават видими няколко дни след процедурата. Най-добре те се разгръщат след около 3-4 седмици. Последващите процедури се планират не по-рано от 30-40 дни, за да се постигне максимално добър резултат.

 

Какво да очакваме след процедурата със SYLFIRM X?

Обикновено кожата изглежда леко зачервена и подута с усещане за леко парене, като това е нормално веднага след процедурата. Тези симптоми отзвучават в повечето случаи за 4-6 часа, но понякога могат да продължат от 1 до 5 дни. Тежестта и продължителността на симптомите могат да варират в зависимост от третираната област, интензивността или състоянието на кожата.

 

Кога може да се постави грим след процедурата?

Гримирането и измиването на кожата може да се направи 4-6 часа след процедурата или 1 ден след интензивно лечение.

 


 

 

За повече информация и консултация от специалист по естетична дерматология с цел обсъждане на възможностите за провеждане на RF микронидлинг с апарат SYLFIRM X може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.