Естетична дерматология

Естетична дерматология

Лазерна фракционна терапия (Fraxel)

Лазерните антиейджинг процедури се налагат като ефективен и безопасен нехирургичен метод в областта на естетичната дерматология през последното десетилетие.

 

Лазерната фракционна терапия позната в България като Фраксел (Fraxel) е процедура с високоенергиен СО2 лазерен източник, при която се въздейства върху кожата - повърхностно и в дълбочина.

 

Методът стимулира образуването на нов колаген, което допринася за продължителен ефект след въздействието. Извършва се на един етап и пести време. Не налага предварителна подготовка от Ваша страна.

 

Лазерна фракционна терапия (Fraxel)

Чрез фракционираното лечение в третираните зони се обработва определена област от повърхността, като се запазват участъци от нетретирана кожа. Това позволява по-бързото възстановяване и скорошното завръщане на пациента към активен социален живот.

 

Лазерната фракционна терапия има драматично въздействие и видим ефект върху кожата. Неравностите след прекарано тежко акне се изглаждат, бръчките и фините линии намаляват, текстурата на кожата се подобрява значително, стимулира се образуването на нов колаген и се възстановява "освежения" външен вид.

 

Някои от ефектите могат да се забележат веднага, докато други се развиват постепенно и резултатите стават видими след известно време – 3-6 месеца  след процедурата.

 

Обикновено процедурите се провеждат през есенно-зимния период, когато рискът от образуване на пигментации на кожата е минимален. Всички процедури се предшестват от дерматологична консултация и клиничен преглед, на който се изготвя индивидуален терапевтичен план за всеки пациент.

 

За повече информация и консултация от специалист по естетична дерматология с цел обсъждане на възможностите за провеждане на Лазерната фракционна терапия може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.