Естетична дерматология

Естетична дерматология

Мезотерапия

Мезотерапията представлява естетична процедура, която включва инжектиране на коктейл от витамини, минерали, аминокиселини, полинуклеотиди, плазмотерапия (PRP) и други активни вещества в средния слой на кожата (дермата).

 

Вкарването на тази внимателно подбрана комбинация от активни вещества в дермата има за цел да подхрани и ревитализира кожата.

 

По този начин се постига значително подобряване външния вид в третираната област.

 

Инжекционната мезотерапия следва да бъде изцяло съобразена със специфичните проблеми и особености на кожата на пациента.

 

Мезотерапия

Може да се използва за подмладяване на кожата, хидратация, корекция на пигментацията, намаляване на фините линии и дори леко контуриране. Изборът на продукт се определя от индивидуалните нужди на всеки пациент. Процедурата може да бъде извършена в зоните на лицето, шията, деколтето, ръцете и тялото.

 

Мезотерапия често пъти включва серия от процедури, разпределени на няколко седмици с цел постигане на оптимален резултат. Точният брой сесии варира в зависимост от нуждите на пациента и препоръките на лекуващия дерматолог.

 

Крайният резултат е свързан с подобрена хидратация, по-гладка кожа, намалена пигментация и общо подмладяване на третираната област.

 

Mезотерапията се счита за минимално инвазивна процедура, като преди манипулацията кожата се обезболява с локален анестетик. Пациентите могат да получат известно зачервяване, подуване или синини на местата на инжектиране, но тези нежелани реакции обикновено отшумяват бързо.

 

Инжекционната мезотерапия е особено подходяща за пациенти, които желаят нехирургичен начин за подобряване на външния вид на своята кожа и търсят решение на различни свои козметични проблеми. Както при всяка подобна процедура, е препоръчително е предварително да проведете естетична консултация с квалифициран дерматолог, за да определите дали инжекционната мезотерапия е правилния избор за Вас.

 

За повече информация и консултация от специалист по естетична дерматология с цел обсъждане на възможностите за извършване на инжекционна мезотерапия  може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.