Естетична дерматология

Естетична дерматология

Fotona4D®

Fotona4D® е иновативна естетична процедура за нехирургичен лифтинг на лице на Фотона, която води до подмладен и естествено изглеждащ външен вид.

 

Предимствата на естетичната процедура Fotona4D® на Фотона са:

  • Висока ефективност (стягане, подмладяване и блясък на кожата)
  • Подобряване на тена
  • Дълготраен резултат и инвестиране в качеството на кожата
  • Кратък период на възстановяване
  • Минимални странични ефекти

Благодарение на разширените възможности на дължините на вълните Er:YAG и Nd:YAG, лазерната процедура Fotona4D® на Фотона осигурява 4 отделни измерения на третирането.

 

Допълващите се взаимно дължини на вълните Er:YAG и Nd:YAG на Фотона се прилагат последователно и синергично в 4 отделни стъпки: SmoothLiftin®, FRAC3®, PIANO® и SupErficial®. По този начин се третират както по-дълбоките и средните, така и повърхностно разположените съединителнотъканни структури на кожата. Това води до пълноценно третиране на нейните несъвършенства.

 

Стъпка 1D: SmoothLiftin®

Комплексната естетична процедура Fotona4D® на Фотона започва с революционно неаблативно Er:YAG интраорално (през устата) третиране. По този начин лазерната енергия стартира незабавно процесите на образуване на нов колаген (неоколагеногенеза). Ефектът е свързан с цялостно подобрение, стягане и еластичност на третираната тъкан. Тази първа стъпка намалява значително мимическите линии, назолабиалните гънки и периоралните бръчките (тип баркод).

 

Стъпка 2D: FRAC3®

Следва втората стъпка от инновативния алгоритъм на Фотона, която ефективно допълва интраоралното третиране. Чрез нея се извършват контролирани микротравми в кожата за стимулиране на процесите на колагеногенеза, без нарушаване на нейната цялост. По този начин се третират повърхностните несъвършенства (видими линии), пигментите петна и зачервяването. Крайният резултат е постигане на младежка текстура и придобиване на цялостно равномерен тен.

 

Стъпка 3D: PIANO®

В хода на третата стъпка на Фотона се използва бръшинг техника (brushing technique) за бързо и безопасно загряване на кожата, което води до осезаемо стягане и лифтиране.

 

Стъпка 4D: SupErficial®

Като последен етап от процедурата на Фотона се извършва лек лазерен пилинг. По този начин се подобрява външния вид на кожата и се преодоляват нейните несъвършенства на повърхностното ниво. Веднага се забелязва освежаване, стягане и младежки блясък на кожата.

 

Fotona4D® на Фотона представлява 45-60 минутна лазерна подмладяваща естетична процедура с кратък възстановителен период (около 24 ч) с максимално бързо връщане към ежедневната дейност.

 

Свежестта и стягането на лицето се установяват почти незабавно след процедурата, но пълният ефект от третирането се разгръща постепенно за период от 2 до 3 месеца. Очаква се продължен период на подобрение до шест месеца след третирането.

 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


 

Период на извършване - в есенно-зимния сезон

 

Протокол на приложение - обикновено 3 процедури през 30 дни

 

Продължителност на процедурата - около 60 минути 

 


 

За повече информация и консултация от специалист по естетична дерматология с цел обсъждане на възможностите за провеждане на процецедура Fotona4D® на Фотона може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.