Естетична дерматология

Естетична дерматология

Колагенови стимулатори

Инжектирането на колагенови стимулатори е вид естетична процедура, чрез която се активират естествените процеси на стимулиране на производството на колаген в кожата.

 

Целта е подобряване на общата текстура, обем и плътността на третираната област.

 

Колагенът е важен протеин, който осигурява структурната подкрепа на кожата, придавайки й младежки вид.

 

С напредване на възрастта производството на колаген в кожата намалява, което води до увисване, поява на бръчки и загуба на обем.

 

Колагенови стимулатори

За разлика от традиционните дермални филъри, които създават моментален обем чрез физическо запълване на бръчки и гънки, инжекционните колагенови стимулатори активират естествените процеси на производство на колаген. Тези продукти обикновено са съставени от биосъвместими компоненти, които стимулират кожата да произвежда нови колагенови влакна. 

 

Резултатите от инжектирането на колагенови стимулатори са отложени във времетo, т.е. те нямат незабавен и моментален ефект. Обикновено са необходими няколко седмици, за да се установи забележимо подобрение в състоянието на кожата. В повечето случаи наблюдаваните промени са фини и естествено изглеждащи.

 

Съществуват различни видове колагенови стимулатори, които се отличават по своята активна молекула – калциев хидроксиапатит, поликапролактон, поли-L-млечна киселина (PLLA) и др.

 

Важно е терапията с колагенови стимулатори да се прилага от квалифициран и опитен медицински специалист. Както при всяка процедура, и при тази има потенциални рискове и странични ефекти, като синини, подуване и дискомфорт на мястото на инжектиране. Ето защо е препоръчително да проведете обстойна естетична консултация и да следвате всички инструкции на Вашия лекар - преди и след лечението.

 

За повече информация и консултация от специалист по естетична дерматология с цел обсъждане на възможностите за инжектиране на колагенов стимулатор  може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.