Естетична гинекология

Естетична гинекология

Вагинално подмладяване чрез HIFU

Отпускането на тазовото дъно и влагалищните стени се наблюдава относително често, като същевременно то води до значително влошаване на качеството на живот.

 

Основните причини обикновено се дължат на предходно тежко вагинално раждане (едър плод, травматично или инструментално раждане и др.), както и на естествените процеси на стареене (особено изразени в периода на менопаузата).

 

Най-често наблюдаваните клинични симптоми са загуба на чувствителност по време на полов контакт, намалено сексуално удоволствие, стрес инконтиненция (изпускане на урина), чести уро-гинекологични инфекции и др.

 

Вагинално подмладяване чрез HIFU

Естетичната гинекология предлага ефективни решения за повечето от тези проблеми, чрез използването на различни иновативни методи, един от които е т.нар. вагинално подмладяване чрез HIFU.

 

HIFU системата за вагинално подмладяване е напълно неинвазивна и безвредна. Използва се ултразвукова апаратура с директно фокусиране върху мукозната мембрана, фибробластния и мускулния слой на влагалището. Чрез нея се стимулира допълнителното образуване на нови фибробласти (клетките, които произвеждат колаген, еластин и глюкозаминогликани). Това е свързано със силно изразен и продължителен подмладяващ ефект. Някои от ефектите се наблюдават моментално, за разлика от колагеновата синтеза, която е свързана със стягане на тъканите в интимната област. Последната се активира постепенно и резултатът стават забележим едва след известно време (максимален ефект от 3 до 6 месеца след процедурата).

 

Сравнено с останалите източници на енергия, за вагиналното стягане чре HIFU е характерно възможно най-дълбокото проникване в третираната област. Това прави процедурата особено подходяща при необходимост от стягане на влагалището поради умерено изразена стрес инконтиненция.

 

За повече информация относно възможностите за извършване на преглед от специалист по естетична гинекология и извършване на HIFU вагинално подмладяване и стягане може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.