Естетична гинекология

Естетична гинекология

Вагинално подмладяване

Вагиналното подмладяване представлява процедура (или серия от процедури), чрез която се постига естетично и функционално подобрение на интимната област на жената.

 

Повечето пациенти желаят вагинално подмладяване основно поради естетични причини. Това често пъти е свързано с подобрена самооценка и възстановяване на увереността.

 

В други случаи към вагинално подмладяване се пристъпва поради физиологични промени в резултат на стареене, раждане или други анатомични особености. Цели се корекция на отпуснатото влагалище, липсата на лубрикация, сексуални смущения и др.

 

Вагинално подмладяване

Вагинално подмладяване е показано при пациентки, които не харесват вида на своите външни полови органи поради състаряване, увисване, хипертрофия на лабиите, асиметрия и др. Използва се и за третиране на смъкване на влагалищните стени, стрес инконтиненция, незадоволителни или болезнени полови контакти, вагинална атрофия и др.

 

Спектърът от предлагани процедури за вагинално подмладяване е изключително широк, като най-общо те биват неоперативни и оперативни.

 

Неоперативните процедури за вагинално подмладяване са неинвазивни и с кратък период на възстановяване. Те помагат за стягане и тонизиране на външните полови органи и влагалището. Най-често включват загряване на повърхностните слове и вагинални стени, което провокира допълнителното производството на колаген, еластин и растежни фактори.

 

МЦ МАРКОВС разполага с широка гама от апаратура за вагинално подмладяване, която покрива пълния спектър от енергийни източници насочени към третиране на всички проблеми в тази сфера. Разполагаме с иновативен радиофреквентен апарат (Sectum), високо интензивен ултразвук (HIFU) и СО2 лазер.

 

Извън апаратните процедури за вагинално подмладяване в МЦ МАРКОВСдопълнително се използват специално разработени подхранващи и овлажняващи гелове, нехормонални и хормонални локални препарати и др. В борбата с вагиналното стареене на помощ идват и хиалуронови филъри, смесени хиалуронови филъри със собствена плазма на пациента, както и самостоятелна плазмотерапия. При корекция на стрес инконтиненцията и смъкването на влагалищните стени, освен апаратните процедури, се предлага и поставяне на специално разработени лифтинг конци. Не на последно място, при сексуални смущения след корекция на атрофията, могат да се инжектират различни видове филъри за подобрение на сексуалните усещания.

 

Оперативните процедури обикновено представляват последната стъпка, която се използва с цел вагинално подмладяване. Към тях се прибягва тогава, когато останалите методи са изчерпали своите възможности или процесите на стареене са прекалено напреднали. При тежки степени на външни изменения на интимната област се прибягва до лабиопластика на малки и/или големи срамни устни, корекция на качулката на клитора, както и перинеума. При осезаемо влагалищно смъкване в съображение влизат предна и задна влагалищна пластика, а при силно изразена стрес инконтиненция - различни оперативни процедури с коремен или вагинален достъп. Оперативните процедури имат различен период на възстановяване, правят се под упойка и обикновено се предприемат след приключване репродуктивните планове на жената.

 

За повече информация, извършване на преглед от специалист по естетична гинекология и обсъждане на различните възможности за вагинално подмладяване и стягане може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.