Естетична гинекология

Естетична гинекология

Лабиопластика

Лабиопластиката представлява оперативна интервенция в естетичната гинекология използвана за корекция на малките срамни устни (малките лабии).

 

Обикновено се цели получаване на симетрия, намаляване на размер и постигане на по-добър естетичен резултат след прекарано трудно вагинално раждане или травма, както и в следствие естествените процеси на стареене.

 

Лабиопластиката е показана при физически дискомфорт при спортуване, движение или полов контакт, както и при естетични притеснения относно външния вид на лабиите. Често пъти това е свързано и с нарушен сексуален живот и понижена самооценка.

 

Лабиопластика

Съществуват различни видове лабиопластика, като най-често се използва простата лабиопластика. При нея лабиите се изрязват в крайщата и се зашиват в областта на ръба.

 

Желаният краен резултат се определя от потребностите и разбиранията на пациента, след консултация с лекуващия специалист по естетична гинекология.

 

В плана и хода на операцията биват обсъждани евентуална корекция на качулката на клитора и входа на влагалището, с цел придобиване на цялостен завършен външен вид.

 

Лабиопластиката в МЦ МАРКОВС се извършва чрез радиочестотен апарат Sectum. Сравнено с традиционното използване на електронож или лазер, така се причинява минимален травматизъм на околните тъкани и като същевременно се получава оптимален естетичен резултат и минимален постоперативен оток.

 

За повече информация относно възможността да извършите лабиопластика може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.