Естетична гинекология

Естетична гинекология

Пакет "След рак на гърдата"

Лечението на рака на гърдата често включва хормонална терапия с цел понижаване на риска от рецидив и намаляване на размерите на тумора. Необходимосттта от медикаментозно потискане на женските полови хормони (хипоестрогенизъм) в тези случаи повлиява изключително негативно на вагиналното и уринарното здраве и често пъти води до генито-уринарен менопаузален синдром.

 

Липсата на естрогени причинява отпускане и подвижност на кожата на вулвата, както и атрофия и изтъняване на лигавицата на влагалището. Това от своя страна обикновено води до петехии, сухота, чувство за парене при уриниране и сексуален дискомфорт – болезнени полови контакти и влошена сексуална функция. Описаното състояние се нарича вулво-вагинална атрофия и се характеризира със стрес инконтиненция, болезнено уриниране, повтарящи се влагалищни инфекции и др.

 

В МЦ МАРКОВС сме подбрали комбинация от няколко напълно безопасни процедури, които са особено подходящи за пациенти с онкологично заболяване с цел подобряване качеството на техния живот.

 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


 

Какво включва пакета "След рак на гърдата"?

  • Две процедури за вагинална ревитализация с радиочестотен апарат Sectum
  • PRP процедура на влагалището

Очаквани резултати

Лечение на вагинална сухота, стягане и повдигане, лечение на стрес инконтиненция и сексуални проблеми.

 


 

 

За повече информация относно възможността да поръчате пакет "След рак на гърдата" може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.