Естетична гинекология

Естетична гинекология

Автоложни терапии

Автоложните терапии представляват сборно понятие, с което се обозначават определен вид специфични процедури в естетичната гинекология.

 

При тях се използват собствени клетки на пациента, които след предварителна екстракорпорална (извън тялото) обработка и подобряване се връщат и вкарват обратно в тялото.

 

От една страна, основната цел е подобряване на сексуалните усещания, а от друга - постигане на естествена неорегенерация и ревитализация на тъканите в интимната област.

 

Автоложни терапии

Уголемяване на G-точка

Уголемяването на G-точката е процедура, която се извърша от специалист по естетична гинекология. С нея се цели увеличаването на размера и чувствителността на един специален нервен център (т.нар. G-точка), който се намира по предната влагалищна стена. Прецизното инжектиране на внимателно подбран хиалуронов филър в близост до G-точката постига осезаемото му увеличение, респ. повишава честотата и силата на женския оргазъм. Всичко това неминуемо е свързано и със значително подобряване на сексуалния живот.

 

Уголемяване на О-точка

С понятието О-точка в литературата се обозначава клитора – еректилния орган на жената. Процедурата за уголемяване на О-точката се състои в инжектирането на специален интимен филър и/или собствена плазма в близост до тялото на клитора. По този начин се цели и постига по-голямо сексуално удоволствие и по-силен оргазъм.

 

Вулвовагинална плазмотерапия

Вулвовагиналната плазмотерапия (известна още като PRP терапия) представлява иновативен метод, при който в интимната област и/или в стените на влагалището се инжектира, след съответна обработка, малко от собствената плазма на пациента. По този начин се постига естествена неорегенерация на тъканите, тъй като плазмата е изключително богата на тромбоцити и множество растежни фактори.

 

Вулвовагиналната плазмотерапия се използва при вагинална сухота и болезнени полови контакти, за подобряване на тургура на кожата на лабиите и перинеума (т.нар. „вампирски лифтинг“), като последваща процедура („дресинг“) след вагинално подмладяване чрез CO2 лазер и др. Растежните фактори в плазмата могат да се използват и при други резистентни на лечение проблеми като трудно зарастващи рани в резултат на различни гинекологични операции, третиране на болезнени цикатрикси (напр. след епизиотомия) или на болезнени точки след слинг процедури, поставени мешове във влагалището и др. или просто за подобряване качеството на сексуалния живот.

 

За повече информация относно възможностите за провеждане на преглед от специалист по естетична гинекология и извършване на някоя от видовете автоложни терапии може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.