Клинична дерматология

Клиничен преглед от дерматолог

Клиничната дерматология e дисциплина, която се занимава с диагностицирането, лечението и профилактиката на проблемите на кожата, лигавиците и нейните придатъци.

 

Тя изследва механизмите на развитие на кожните заболяванията и тяхната клинична изява.

 

Прецизната диагноза на кожните заболявания изисква обстойна консултация с дерматолог, съчетана с клиничен преглед, а при необходимост – дерматоскопия и други допълнителни диагностични изследвания.

 

В хода на първичния клиничен преглед, дерматологът се информира в подробности за естеството на Вашия дерматологичен проблем.

 

Клиничен преглед от дерматолог

Събира се изчерпателна информация за началото на поява и динамиката на кожната лезия, за проведеното лечение и повлияването му от различни фактори (сезони, медикаменти, храни и др.). Активно се снема фамилната анамнеза и се търси доказване или отхвърляне на наследствен характер на кожното образувание.

 

Следва клиничен преглед на кожата и лигавиците. По преценка се назначават допълнителни изследвания.

 

След поставяне на прецизна диагноза Вашият дерматолог ще изготви терапевтичен план и схема за проследяване. При необходимост се планират последващи прегледи.

 

За повече информация относно възможността за извършване на клиничен преглед и консултация от специалист дерматолог може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.