Урогинекология

ProlapLase®

ProlapLase® предствалява лазерна неинвазивна Er:Yag терапия на Фотона, която се използва за безопасно и неинвазивно лечение на пролапсa на тазовите органи.

 

Прецизно контролираните лазерно-индуцирани фото-термични ефекти в тъканта на вагиналната лигавица стимулират ремоделирането на колаген и синтеза на нови колагенови влакна.

 

Това води до свиване и стягане на влагалищния канал.

 

Терапията с ProlapLase® е бърза, нехормонална, нехирургична иновативна процедура с висока ефективност. В МЦ МАРКОВС тя се осъществява чрез високотехнологичната лазерна система NX Dynamis на Фотона.

Основното предимство на процедурата ProlapLase® на Фотона е, че тя се извършва в амбулаторни условия (в кабинет) – безболезнено, без аблация, без хирургично изрязване, без кървене и без поставяне на конци. Възстановяването е изключително бързо, без необходимост от използване на аналгетици и антибиотици.

 

ProlapLase® на Фотона представлява безопасна и неинвазивна алтернатива на традиционните хирургични методи на лечение. Процедурата е особено ефективна при леките и умерените степени на пролапс на тазовите органи, но може да се използва и при случаите с по-висока степен на генитален пролапс.

 

За повече информация относно възможностите за диагностициране и третиране на Вашите проблеми, свързани с пролапса на тазовите органи може да се обадите в МЦ МАРКОВС. Центърът разполага с отлично подготвени АГ специалисти и съвременна лазерна медицинска апаратура на Фотона. Това са необходими предпоставки за точна и прецизна оценка на Вашето състояние и планиране на правилно и адекватно лечение.

 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


 

Какво е представлява пролапса на тазовите органи?

Пролапсът на тазовите органи се наблюдава при отслабени или увредени мускули и тъкани на тазовото дъно. Това от своя страна води до смъкване на тазовите органи (пикочен мехур, матка, дебело черво или ректум) от нормалното им положение. Почти половината от всички раждали по естествен път жени изпитват някаква форма и степен на генитален пролапс.

 

 

Какво е ProlapLase®?

ProlapLase® представлява лазерно лечение, което укрепва вагиналната тъкан и подобрява симптомите на пролапс на тазовите органи. Това е неинвазивен, безопасен и бърз начин да подобрите качеството си на живот.

 

 

Какъв е механизма на действие?

Лазерните импулси се доставят през влагалището до проблемните пролабирани зони и до цялата повърхност на вагиналния канал. Импулсите са специално проектирани да произвеждат лек загряващ ефект. Това стимулира образуването на нов колаген, като същевременно стяга и укрепва третираната тъкан. По този начин степента на пролапс намалява и се редуцират неприятните клинични симптоми.

 

 

Какво представлява процедурата?

ProlapLase® е проектиран да причинява минимален дискомфорт и се приема добре от пациентите. Специален лазерен апликатор се вкарва във влагалището. След това вагиналният канал се третира с термични лазерни импулси. Лечението е неинвазивно и позволява незабавно възобновяване на нормалната ежедневна дейност. Няма необходимост от последващо лечение с аналгетици или антибиотици. Процедурата е с продължителност около 30 минути. В зависимост от тежестта на пролапса се препоръчват общо между 3 до 5 сесии през интервал от един месец.

 

 

За кого е предназначена?

ProlapLase® е иновативна лазерна процедура, която представлява ефективна алтернатива на оперативната интервенция, поставянето на вагинален песар и други хирургични възможности (често пъти причиняващи усложнения). Методът е най-ефективен при лечение на леки и умерени степени на пролапс. Може да бъде използван и при тежки случаи на пролапса, като отлага необходимостта от хирургична намеса.

 

 

Кога да очаквам резултати?

Клиничните наблюдения показват, че ProlapLase® е ефективна и безопасна неинвазивна опция за лечение на пролапс на тазовите органи. Значително намаляване на средната степен на пролапс се наблюдава още след първата сесия на лечение. Ефективността се подобрява с допълнителни процедури.