Клинична психология

Клинична психология

Консултация с клиничен психолог с деца

Съвременните родители са поставени пред огромни изпитания и предизвикателства по пътя на израстването и възпитанието на своите деца.

 

В миналото много неща в семейството оставаха премълчани и неосмислени. Днес родителите свободно поставят множество въпроси и търсят правилните отговори относно развитието на своите деца.

 

Да обичаш, обгрижваш, опазваш и обличаш своето дете е някак си по-лесно.

 

Да му помогнеш, обаче, да израсне и да се превърне в независима, зряла и самостоятелна личност не е толкова просто.

 

Консултация с клиничен психолог с деца

И тук става ясно, че ролята на родителя в живота на детето е огромна. Неслучайно френският педиатър и психоаналитик Франсоаз Долто пише – „детето е симптом на своите родители”.

 

Днес много родители търсят консултация с психолог при поява на различни симптоми при своето дете. Работата с психолог е силно препоръчителна при прояви като нощно напикаване (енурезия), тревожност, трудности в адаптацията, проблеми с речта, концентрацията и поведението, нощни страхове, фобии, хиперактивност и др. Консултациите с психолог са уместни и при раздяла на родителите, загуба на близък и др. Търсенето на правилния отговор и подход в подобни ситуации се определя от големите изисквания на динамичната обществена среда, в която живеем.

 

МЦ МАРКОВС предлага различни и специализирани по своето естество консултации с клиничен психолог за Вас и Вашето дете. За повече информация може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в МЦ МАРКОВС.