';

Психология с деца

Съвременните родителите се поставени пред огромни изпитания и предизвикателства по пътя на израстването и възпитанието на своите деца. В миналото много неща в семейството оставаха премълчани и неосмислени. Днес родителите свободно поставят множество въпроси и търсят правилните отговори относно развитието на своите деца.

Да обичаш, обгрижваш, опазваш и обличаш своето дете е някак си по-лесно. Да му помогнеш, обаче, да израсне и да се превърне в независима, зряла и самостоятелна личност не е толкова просто. И тук става ясно, че ролята на родителя в живота на детето е огромна. Неслучайно, френската педиатър и психоаналитик Франсоаз Долто пише – „детето е симптом на своите родители”.

Днес много родители търсят консултация с психолог при поява на различни симптоми при своето дете. Работата с психолог е силно препоръчителна при прояви като нощно напикаване (енурезия), тревожност, трудности в адаптацията, проблеми с речта, концентрацията и поведението, нощни страхове, фобии, хиперактивност и др. Консултациите с психолог са уместни и при раздяла на родителите, загуба на близък и др. Търсенето на правилния отговор и подход в подобни ситуации се определя от големите изисквания на динамичната обществена среда, в която живеем.

МЦ МАРКОВС предлага специализирани консултации с психолог за Вас и Вашето дете. За повече информация се свържете с Вашия лекар или се обадете в центъра.