';

Психология с деца

Интересът към психологичната работа с деца намира своето място все повече в нашето ежедневие. Ако преди години всичко се е премълчавало без да се осмисля, то днес родителите много по-свободно и много по-адекватно поставят въпроси и търсят отговори и информация относно развитието на техните деца. Да ги обичаме, да се грижим за тях, да ги пазим, да им помогнем да израстнат и да се превърнат в независими, зрели личности не е лесна задача. Родителите се поставени пред големи изпитания и предизвикателства. И тук те ясно си дават сметка за тяхната роля в живота на детето им. Френската педиатърка и психоаналитик Франсоаз Долто пише, че „детето е симптом на своите родители”.

Вече не е рядкост родители да се консултират с психолог поради поява на симптом при детето: нощно напикаване (енурезия), тревожности, трудности в адаптацията, речови проблеми, поведенчески прояви, нощни страхове, фобии, хиперактивност, проблеми с концентрацията и много други. В други случаи родителите се консултират с психолог поради раздяла на родителите, загуба на близък и това как да бъде съобщено на децата. И това търсене на отговори се засилва последните години под натиска на изискващата и динамична среда.

За да отговорим на нуждите на нашите пациенти, МЦ Марковс вече предлага консултация с психолог за Вас и Вашето дете и/или психологична работа с Вашето дете.