';

Колпоскопия

Колпоскопията представлява специализирано гинекологично изследване, при което чрез оптичен уред (колпоскоп), се визуализира повърхността на маточната шийка, стените на влагалището и външните полови органи.

Методът е особено ценен и има голямо клинично приложение при оценката на предраковите заболявания на маточната шийка (т.нар. преканцерози).

В комбинация с другите диагностични методи (цитонамазка, прицелна биопсия) периодичното извършване на колпоскопия представлява абсолютно необходимо изследване в диагностичен и лечебен онкопрофилактичен план. В допълнение, методът се използва и като помощно средство при диатермокоагулация на маточната шийка, електроконизация – LLETZ и др.

МЦ МАРКОВС предлага на всички свои пациенти пълната гама от изследвания, необходими за оценка на колпоскопския статус на жената. Изследванията се извършват в комфортна обстановка с качествена апаратура от високо квалифицирани специалисти.

За повече информация относно необходимостта за извършване на колпоскопия в МЦ МАРКОВС може да се обърнете към Вашия лекар или да се обадите в центъра.